in de kijker

« vorige pagina
Roomkoetje Foodservice  
Roomkoetje Foodservice
Neerlandweg 6
B-2610 Wilrijk
BTW BE0412.984.032
tel: +32 (0)3 827 64 65
fax: +32 (0)3 830 58 30

Roomkoetje is een gemotiveerd en dynamisch bedrijf dat al uw bakkerij en horeca producten volgens de geldende normen, bij u aan huis levert. Tevens kan u als vakman steeds uw goederen zelf afhalen in de Cash & Carry waar u op een professionele en vakkundige manier wordt bijgestaan door het personeel.

De kracht van Roomkoetje Food Service bestaat erin, mede dankzij de aankoopgroep INTERFROST, onze klanten een perfecte service te verzekeren aan eerlijke prijzen met internationale kwaliteitsproducten.

In 1987 ging zaakvoerder Koen Vandevoorde met Roomkoetje van start. Hij profileerde zich als groothandelaar in melk, room, boter en kaas - vandaar ook de naam - voor bakkerij- en horeca sector. Al heel snel werd het gamma uitgebreid met Bake-off producten. Roomkoetje werd op dat vlak één van de pioneers in de Antwerpse regio. Om zowel gekoelde verse producten als diepvrieswaren te kunnen leveren werd er overgeschakeld op gecombineerd transport. Eind jaren negentig volgende de logische stap. Roomkoetje trad toe tot de aankoopgroepering Interfrost. Deze samenwerking garandeert de Horeca klant een ruimer totaal pakket.
Sedert 2002 is Roomkoetje de trotse eigenaar van het slagroombedrijf “De Polder” gelegen te deurne. Hier wordt nog verse kwaliteitsslagroom gemaakt op authentieke wijze.

De evolutie van Roomkoetje bleef niet stilstaan. De oude locatie in de Doornstraat kreeg te kampen met plaatsgebrek. Bovendien voldeed de bestaande infrastructuur niet meer aan de nieuwe wettelijk normen. Eind 2003 begin Roomkoetje met de bouw van een nieuw bedrijfspand, met een totale oppervlakte van 1500m2, op het industrieterrein aan de Neerlandweg te Wilrijk. In juni 2004 werd het nieuw gebouw officieel in gebruik genomen.

Het magazijn van Roomkoetje vormt het belangrijkste gedeelte van het nieuwe gebouw. Het eerste gedeelte biedt plaats aan een uitgebreid assortiment droge voeding zoals kruiden, conserven en chocolade. Een moderne koelinstallatie garandeert een constante temperatuur van max 18°C. Een grote koelruimte werd voorzien voor de bewaring van verse producten met een korte houdbaarheidsdatum zoals zuivel, vleeswaren, verse frietjes, pasta, enz... . Diepvriesproducten worden dan weer bewaard in het derde deel van het magazijn, nl. de diepvriescel. Een constante temperatuurregistratie in alle afdelingen en een alarmfunctie bij overschrijding van de maximum temperatuur zorgt ervoor dat u als eindklant een correct product koopt.

Niets werd aan het toeval overgelaten. Zelfs de expeditieruimte voorziet een koelinstallatie om de eenvoudige reden dat men nergens de koudeketen wil onderbreken. Ook bij transport van korte afstanden van koel- en diepvriesruimte tot aan de laadkade gaat er snel enkele graden koude verloren.

Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen in ons nieuw pand.
Roomkoetje Food Service
Neerlandweg 6 - 2610 Wilrijk


Gelieve eerst een Oresto Food Partner te kiezen

Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.